Παιδικός Διαγωνισμός: Καθημερινοί ήρωες





Τμήματα Υλοποίησης: Ν1 & Ν2
Υπεύθυνες Νηπιαγωγοί: Διονυσία Αγγελοπούλου & Αλεξία Κατριμπούζα




Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών συμμετείχαν με τις δημιουργίες τους στον 8ο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής τού Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με θέμα «Καθημερινοί ήρωες»

Ο Γιώργος – Αλέξανδρος Κουτίνας, μαθητής του Ν2 τμήματος του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών διακρίθηκε ανάμεσα στους μαθητές του Νηπιαγωγείου με το έργο του «Ας λάμψουν τα χαμόγελα». Ο μαθητής εμπνεύστηκε από το επάγγελμα του οδοντίατρου και τον μετέτρεψε στον δικό του σύγχρονο ήρωα.

Αρχικά τα παιδιά, με τις νηπιαγωγούς τους κ. Διονυσία Αγγελοπούλου και Αλεξία Κατριμπούζα, ανέλυσαν την έννοια τού "ήρωα" και συζήτησαν για τους ήρωες που συναντούμε στην καθημερινή μας ζωή. Στη συνέχεια εμπνεύστηκαν και αποτύπωσαν τον δικό τους καθημερινό ήρωα σε μοναδικές ζωγραφιές.


Έτσι στις 18 Μαΐου 2021, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, οι μικροί μαθητές με μεγάλη χαρά καμάρωσαν τα έργα τους στην ψηφιακή έκθεση τού Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Στο βίντεο θα απολαύσετε και εσείς τους σύγχρονους ήρωες μέσα από τα μάτια των παιδιών. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές!